7ZŠ Kolín - Byli jsme na dopravním hřišti
 

V první polovině října navštívily všechny třídy 1.stupně naší školy dopravní hřiště. Absolvovaly zde dopravní výcvik pod vedením svých třídních učitelů ve spolupráci s panem Brzákem. Akce byla velmi pěkně připravena a líbila se dospělým i dětem. Věříme, že přispěla ke zlepšení dopravní bezpečnosti našich dětí. Bude zakončena besedou a dopravním testem žáků 4.ročníku ve škole. Děti získají průkaz cyklisty.

 Eva Tajovská, 3.B
Byla jedna holčička
Ta měla ráda autíčka.
Zašla si na hřiště
A už chytla jedno klíště.
Už zase jezdí na autíčkách
Potom jezdí na tříkolkách.
 
Kateřina Tittlová, 3.B
Jedna třída 3.B
 Ta si zašla na hřiště.
Jezdila tam na kole,
Málem zahla do pole.
 
Michaela Šulcová, 3.B
Helmy, kola, autíčka
Uviděla Janička.
Hned chce jezdit, hned chce jet,
V autě, s helmou na kole.
Nenabourej ne, ne, ne.
Pak zajela na pole.
 
Kryštof Vinklář, 3.B
Je tam hodně značek,
Taky nula hraček!
Hezky jsme si zajezdili
A něco se přiučili.
 
Na dopravním hřišti mě zaujalo, že byly přes silnici převedené koleje. Bylo tam hodně značek a také semafory. Mohli jsme jezdit na autíčkách nebo na kole. Naučili jsme se objíždět překážky. Někdy mě štvalo, když jsem přijel ke křižovatce a svítila červená.  Několikrát jsem nabourala, protože mě autíčko nechtělo poslouchat. Naučila jsem se jezdit na kruhovém objezdu a zopakovala jsem si značky. Pan Brzák nám všechno pěkně vysvětlil. Jezdili jsme podle pravidel a to se mi líbilo nejvíc. Ještě dnes mě bolí nohy, ale bylo to hezké.
Eva Tajovská, Kateřina Tittlová, Romana Benešová, Kryštof Vinklář – 3.B

Na dopravním hřišti se mi moc líbilo. Nejprve nám pan Brzák vysvětlil význam dopravních značek a pak jsme si vzali dopravní vozidla. Pěkná byla i beseda, kterou jsme měli později ve škole. Vyprávěli jsme si, co je nejdůležitější na kole: přední světlo bílé, zadní světlo červené, v drátech odrazky oranžové, zadní odrazka červená, dvě brzdy. Zadní brzdíme a přední přibrzďujeme.      Tomáš Zoubek, 4.A

Myslím, že paní učitelka nebyla s naší jízdou moc spokojená. Já sám jsem ji skoro přejel na přechodu. Z celého hřiště se ozývalo: My jsme piráti silnic!
 
 
Pan Brzák, který nás učil na dopravním hřišti značky za námi přišel do školy, aby nám řekl něco víc o dopravě. Besedu zakončil dvěma videi: Chodíme a jezdíme a Bourá jen blb. Druhé se mi líbilo více, protože se v něm objevil Daniel Landa a mluvil o první pomoci.
Jiří Bejček 4.A

Na dopravním hřišti jsme jezdili na kolech a na motokárách. Motokáry samozřejmě neměly motor, museli jsme šlapat. Ale bylo to zábavné. Dopravní výchova ve škole se mi taky líbila, bylo to napínavé, hlavně ta druhá ukázka. V první ukázce si jedna rodina odložila kola před obchodem a za rohem čekal zloděj a kolo ukradl v rekordním čase. Nesmíme nikde kola nechávat nezamčená a bez dozoru.    Marek Zámečník 4.A

Děkujeme panu Brzákovi za pěkný výklad a organizaci praktického dopravního výcviku na dopravním hřišti i za kvalitní besedu  ve škole. Těšíme se na další spolupráci s ním.
 
 
 

 

 
     
 

Webdesign: