7ZŠ Kolín - Gymnastická soutěž
 


Překvapili i ti nejmenší….


  Ve čtvrtek 2.2. se na naší škole uskutečnil 1.ročník gymnastické soutěže žáků 1.-5.tříd. Měla jsem velké obavy, s jakou odezvou se tato přehlídka našich malých gymnastů setká, protože přece jen sportovní gymnastika není obvyklým sportem pro všechny děti.

Každý kluk i holčička se občas rád proběhne po ulici nebo na hřišti, občas kopne do balonu nebo skáče přes švihadlo. Ale kotouly a „hvězdy“ ty už nejsou tak běžné, to už chce opravdu kus pořádné dovednosti a píle. No a jak jsme zjistili, tu naše děti opravdu mají.

Všichni poctivě s paní učitelkami nacvičovali v hodinách tělesné výchovy kraťoučké sestavičky na prostných a lavičkách. Za to bych taky chtěla všem poděkovat.

No a pak přišel ten rozhodující okamžik, kdy musely paní učitelky vybrat pouze ty nejlepší. Opravdu to nebyl lehký úkol, a když uvážím,  jak  moc se všichni snažili, chtěla bych touto cestou všem vyjádřit svůj obdiv a pochválit je za kus dobře odvedené práce.

Z každé třídy se závodu účastnily dvě děti, které předvedly sestavy na prostných a lavičce, starší zvládly bravurně i třetí disciplinu – přeskok přes kozu našíř.

Atmosféra byla opravdu úžasná. Jako diváci byli přítomni všichni spolužáci našich závodníků. Na první pohled jsme poznali, že někteří se sportovní gymnastice věnují, ale i ostatní jim byli zdatnými soupeři. Při některých vystoupeních bylo v tělocvičně takové ticho, že se až tajil dech. Každý výkon byl vždy odměněn hlasitým potleskem, každý ze závodníků měl své fanoušky. Porota složená  ze tří členů – p.uč.Literová, Veverková a Pospíšilová - rozhodovala o výkonech jednotlivých aktérů.

   A jaké byly výsledky našeho 1 .ročníku této soutěže ?

1.-3.ročník                                                                                  
1.místo  - Natalka Kleiberová (1.A)
2.místo – Terezka Bukačová ( 2.A)
3.místo – Anička Šindalářová (3.B)

4. – 5.ročník
1.místo – Dan Radovesnický (5.A)
2.místo – Kamilka Kleiberová( 4.A).
3.místo – Nikolka Lumendová (4.C)

   Všichni ostatní byli za své výkony také odměněni diplomem a sladkou odměnou.

   Na závěr bych chtěla poděkovat všem dětem za jejich snahu a paní učitelkám za trpělivost při nácviku sestav.
   Doufám, že tento ročník byl první, ale ne poslední. Budeme rádi, když i rodiče přijdou příště ocenit naše výkony potleskem a uznalým úsměvem.

                                                                                            Hana Pospíšilová

Paní učitelce Pospíšilové děkujeme za pečlivou a odpovědnou přípravu nejen závodníků, ale  celé soutěže.

 
 
     
 

Webdesign: