7ZŠ Kolín - e Twinning Maraton na „Sedmičce“
 

 

Maraton probíhá napříč celou Českou Republikou od 20. do 24. října v rámci evropských týdnů s eTwinningem. 22 škol bude v průběhu celého týdne postupně pracovat na příběhu Modrého a Žlutého – dvou panáčků z loga Twinning. Jejich putování začalo v pondělí v 8 hodin v Otrokovicích a odtud putovali panáčci k nám do Kolína. Na naší škole se zdrželi od 10 hodin do jedné odpoledne. Toto je náš příspěvek k jejich cestě:

Milý Žluťásku a Modrásku, moc vás oba vítáme v našem královském městě Kolíně. Doufáme, že jste měli z Otrokovic dobrou cestu. Naše město je velice krásné, plné historických památek, nejznámější je asi chrám Sv.Bartoloměje. Žije zde asi 30 OOO obyvatel, máme zde sedm základních škol a my navštěvujeme tu nejlepší – 7. základní školu. Je velká, světlá, sportovně zaměřená, hlavně na atletiku, ale můžete se věnovat i jiným sportům, jako je aerobic, gymnastika, florbal a další. Jestli se Vám nechce zrovna sportovat, máme tady taky keramiku, šikulu, hraní na flétnu, informatiku, ale i spoustu jiných kroužků. Určitě si vyberete ten, který vás bude nejvíce bavit. My chodíme do 5.C a máme moc hodnou paní učitelku. Jezdíme spolu každý rok na školu v přírodě, to je to nejlepší!! Rádi ale děláme různé projekty. Buď jen ve třídě, ale taky máme projektové dny pro celou školu. To jsme společně i s dětmi z jiných tříd a můžeme si vybrat téma, které nám je nejblíže. Máme zde taky žákovský parlament a každé 2 měsíce vydáváme časopis Sporťák a příležitostně Projektové noviny. Od třetí třídy se učíme angličtinu nebo němčinu. Kdo je hodně netrpělivý, může se učit v jazykovém kroužku už od první třídy. Když vyjdete před naší školu a přejdete silnici, můžete se jít vykoupat do Vodního světa nebo si zajezdit na dopravním hřišti. Taky tam společně chodíme a moc se nám tam líbí. Tak co, jak se vám zde líbí? Už máte hlad? Pojďte s námi do naší školní jídelny, ať se posílíte na další cestu. Přejeme vám šťastnou cestu a ať se vám v dalších školách líbí jako v té naší.
Vaši kamarádi z 5.C

Další příběhy z putování Modrého a Žlutého panáčka můžete číst v průběhu celého Maratonu na http://etwinning-maraton.blogspot.com

 
     
 

Webdesign: