7ZŠ Kolín - Poznávací exkurze Kolínem a jeho okolím
 

Dne 20.6. jsme byli v chrámu sv. Bartoloměje. Kvůli opravě bylo zavřeno. Mohli jsme tam proto, že nás bylo málo. Nejdříve jsme byli ve věži a měli jsme za úkol počítat schody. Já napočítal 121. Bohužel správný výsledek byl 123. Po věži následovala zahrada a já jediný jsem si ušpinil kalhoty od trávy. Potom jsme šli s panem farářem Bulínem do kostnice, která byla tak středně velká. Bylo tam více než 1 000 lebek a spousta mých spolužáku měla otázky (nejvíce otázek měla moje kamarádka Denisa Ptáčková). Po návštěvě kostnice jsme šli do chrámu sv. Bartoloměje. Bylo tam nádherné velké sklo a zjistili jsme, že je staré pouhé 4 roky, což mě překvapilo. Pan farář Bulín nám vysvětlil, že to sklo rozbila bouře a museli ho opravit. Když jsme byli před velkými vraty, tak nám pan farář Bulin řekl, ať nelezeme na desky, protože vážily kolem 100kg, takže by nám to při pádu rozdrtilo nohu. Ještě tam bylo malé kruhové sklo a Denda se zeptala, kolik stojí. Pan farář jí odpověděl, že kolem 12 000, což mě a ji (možná i ostatní spolužáky také) překvapilo. Byl to úžasný den a doufám, že ostatní třídy budou mít také takovou možnost jako my.

Ondřej Neustadt, 5.A

Nejdříve jsme navštívili kolínskou zvonici, kde jsme vyšli 123 schodů. Viděli jsme tam tři zvony. První se jmenoval Bartoloměj, druhý Václav a třetí Kohoutek. Byl tu nádherný rozhled po okolí. Poté jsme šli do kolínské kostnice, kde jsme viděli několik lebek a jednu celou kostru. Lebky byly až do stropu a na stropě byly čtyři otvory, odkud koukaly lebky. Byl tu nápis:  "To, co jste vy, to jsme byli my a co jsme my, to budete vy". Nakonec jsme šli do chrámu sv.Bartoloměje. Právě se rekonstruoval, takže spousta věcí byla zakrytých, ale i tak se mi moc líbil. Ve zvonici nás provázela řádová sestra, v kostnici a chrámu sv. Bartoloměje nás provázel pan farář Bulín.

Michal Hovorka, 5.A

Dne 23.6 jsme jeli na cyklovýlet k paní učitelce do Radovesnic. Jeli jsme přes Štítaty a Křečhoř. Cestou jsme si dali závod, kdo bude jako první na kopci. Také jsme se stavili na hřišti, kde jsme si pohráli s míčem. Když jsme dorazili k paní učitelce, tak jsme mohli do bazénu, pak jsme měli  opékané buřty a poté zmrzlinu. Moc se nám všem výlet líbil a užili jsme si ho.

 Daniel Bartoš, 5.A

 
 
     
 

Webdesign: