7ZŠ Kolín - Úspěch našich basketbalistek v krajském kole
 

Dne 26. 3. 2015 se naše žákyně zúčastnily krajského kola v basketbale. Tým ve složení Eliška Mocová, Eliška Pavlíková, Veronika Slavíčková, Barbora Slavíková, Emma Koděrová, Zuzana Dostalová, Lucie Seifertová a Kristýna Urbanová se na krajské kolo probojoval, když vyhrál okresní kolo ve Chvaleticích.

Do Poděbrad se sjely týmy z Kladna, Mladé Boleslavi, pořádajících Poděbrad a samozřejmě z Kolína. Turnaj se odehrál systémem každý s každým. V prvním zápase byly svěřenkyně naší školy krátké na zcela bezkonkurenční tým z Kladna. Naše osobní obrana bohužel nefungovala tak, jak by měla. Ale pak to přišlo. Trenér naordinoval zónovou obranu a zbylá dvě družstva si s tímto nevěděla rady. Zápas s Poděbradskou školou jsme vyhráli o 20 bodů a v posledním zápase jsme o jeden bod, a to ještě v prodloužení, porazili Mladou Boleslav.

Veliké díky patří Elišce Mocové, která se stala nejlepší střelkyní celého turnaje.

A co dál? Tím, že náš tým skončil na druhém místě v krajském kole, postupuje do Jičína na kvalifikaci o mistrovství České republiky. Doufejme, že se našim bojovnicím zadaří i v Jičíně.

Mgr. Radek Dlouhý

 
     
 

Webdesign: