7ZŠ Kolín - Kolínské sportovní dny
 

Tak jako každý rok, i letos první červnový týden patřil sportu.

Na KSD jsme se připravovali delší období. Podat vrcholné výkony v různých sportovních odvětvích není samozřejmostí. Je potřeba pořádná příprava a při samotném závodě značné nasazení.

Letos byl sportovní boj mezi jednotlivými kolínskými školami značně vyrovnaný.

Nominační zápasy v kopané začaly už v květnu.

Vlastní soutěže propukly v pondělí, kdy děti soutěžily v atletice, florbalu a stolním tenise. Tento den byl pro naši školu velmi úspěšný. Naši soutěžící získali 9 zlatých, 4 stříbrné a 8 bronzových medailí. Do celkového hodnocení výborný základ – 35 bodů.

Druhý soutěžní den – úterý – byl ve znamení volejbalu a aerobiku. Získali jsme 2 zlaté a 1 bronzovou medaili, celkově dalších 28 bodů.

Středa byla ve znamení florbalu, kopané a basketbalu.  Naši nejmladší fotbalisté získali stříbrné medaile. Po třetím dnu máme 69,5 bodu.

Ve čtvrtek se soutěžilo v korfbalu, plavání a pokračovala soutěž ve florbalu.  Úspěšní byli malí korfbalisté – získali stříbrné medaile. Po čtvrtém dnu máme 14 zlatých, 12 stříbrných a 15 bronzových medailí a celkově 101 bodů. Jsme na druhém místě o 6,5 bodu.

V pátek vrcholí soutěž v basketbalu finálovými zápasy. Soutěží se ve střelbě a cyklistice. Naši basketbalisté jsou úspěšní. Chlapci i děvčata ve starší kategorii získávají stříbrné medaile.

Za celý týden vybojovali naši sportovci 15 zlatých, 16 stříbrných a 18 bronzových medailí.

S celkovým ziskem 140 bodů končíme na 2. místě z 21 zúčastněných škol. Za vítěznou ZŠ jsme zaostali o pouhé 3 body.

Nejúspěšnějším sportem se pro nás v celkovém hodnocení tradičně stala atletika a aerobik, nově potom basketbal a střelba – naši zástupci suverénně zvítězili. Druhým nejúspěšnějším sportem byl korfbal a plavání – obsadili jsme stříbrnou příčku. Čtvrté místo obsadili stolní tenisté. Na pátém místě skončili cyklisté. Volejbalisté byli šestí. Celkově osmí byli fotbalisté a nejméně úspěšní – až desátí – byli florbalisté.

Děkujeme všem našim sportovcům za vzornou reprezentaci školy a všem zúčastněným pedagogům za přípravu dětí na soutěž.

Slavnostní vyhlášení výsledků bude v pondělí od 10 hodin v amfiteátru na Kmochově ostrově.

 
     
 

Webdesign: