7ZŠ Kolín - Kulturní zážitek "páťáků"
 

V pondělí 6. listopadu se třídy V. A a V. C společně vypravily do Prahy na muzikál „Alenka v kraji zázraků“.

Přestože jsme vyjeli hodně včas, dopravní situace nám připravila nemalé nervy a obavy, že začátek představení nestihneme. Paní učitelka zavolala do divadla Hybernia, omluvila se a organizátoři jí slíbili, že posunou zahájení muzikálu o 15 minut.

Tak se i stalo. S vyplazeným jazykem jsme doběhli do divadla, usedli a představení začalo. Na náš dramatický začátek a sprint na 200 metrů ve společenském oblečení jsme okamžitě zapomněli.

Příběh Alenky nás natolik vtáhl do děje, že jsme ani nedutali a rázem se ocitli v kraji plném pohádkových postaviček. Kloboučník, Zajíc Březňák, Houseňák, Valibuk, Bílý a Černý rytíř, humorná dvojčata, zlá Srdcová královna, laskavá Bílá královna, Černá královna, Bílý králík a hlavní hrdinka příběhu Alenka. Ti všichni nám připravili neskutečný kulturní zážitek a vykouzlili v našich tvářích obrovské emoce. Radost, lítost, smutek,  ale i štěstí  a smích nám přinesl příběh, který je inspirován geniálním dílem anglického spisovatele Lewise Carrolla, který již třetí století fascinuje nejen malé čtenáře, ale i dospělé. 

Děkujeme našim třídním učitelkám Mgr. Pavlíně Kopáček Hölzlové a Mgr. Markétě Pešlové za výběr a zajištění úžasného divadelního představení.

Žáci V. A a V. C

 
     
 

Webdesign: