7ZŠ Kolín - Čtenářský klub bilancuje
 

Čtenářský klub pro 2. stupeň začal tentokráte pracovat již v měsíci září. Začátek byl velmi slibný, neboť chtěli pokračovat všichni, kteří chodili v loňském školním roce.

Nakonec vše dopadlo jinak. Proto jsme po dobu asi  dvou měsíců otevřeli tento klub pro každého, kdo by měl zájem se podívat, jak fungujeme a co zde může  očekávat. Díky tomu se podařilo získat prima skupinu nových žáků, převážně z 5. C.

Pravidelně se v našem klubu seznamujeme vzájemně se vším, co jsme přečetli a také plníme různé připravené úkoly.

Zažili jsme přednášku v Muzeu Kolín, dále jsme si mohli vyzkoušet, jak se píše slepým lidem v Breillově písmu.

Vyzkoušeli jsme si i některé hry.

Náš klub uspořádal  „Den otevřených dveří”, kde nás potěšila návštěva našich vyučujících na český jazyk.

Každou novou schůzku se těšíme na naše společná setkání, kde vždy vládne báječná a pohodová atmosféra.

Hodnocení klubu jednotlivci:

Natálie Pavlasová: Čtenářský klub mi pomohl v gramatice,… také mi dal některá nová slova, plynulé mluvení, delší slohy, větší slovní zásobu a rychlejší čtení. Ještě než jsem začala chodit na klub, tak jsem nenáviděla čtení, ale pak , když jsem začala, tak moc ráda čtu.

Ondra Horák: Do čtenářského klubu jsem přišel zvědav, co to je ta klub. Hned po první návštěvě, jsem věděl, že mě klub  bude bavit. Od té doby jsem začal rychleji číst a také mi to začalo zlepšovat známku c českém jazyce. Za tu dobu jsem přečetl hromadu knížek. Také mne inspirovali spolužáci, když o knihách mluvili.  Do klubu chodím již druhým rokem a stále mě to baví. Na konci každého klubu se těším na ten další. 

Tereza Hájková. Od září jsem přečetla asi 5 knížek a překvapilo mne, jak jsem se rozečetla. Také tu máme vždy něco sladkého na zub. Je zde příjemná atmosféra a cítím se tu moc dobře.

Matěj Dudek: Od té doby, co chodím do klubu, jsem přečetl 15 knížek. Také jsem si vylepšil známku v čj. Klub mě baví, jsou tu fajn kamarádi.

Jana Černá: Číst mě baví. Seznámila jsem se tady s ostatními čtenáři, kteří mi mohou doporučit, kterou knihu si mám přečíst a proč. Jsem ráda, že tu máme i deníky, do kterého si lepím různé ukázky knih nebo píši dopis autorovi. Je to tu skvělé a splnilo to moje očekávání. Určitě sem budu moc ráda chodit i  příští rok.

Tomáš Novák: Začalo mě bavit číst a trochu i čeština. Je tu moc velká zábava, ale hlavně se tady hodně čte i píše. Cítím se tu dobře.

Mgr. Elen Jouzová, vedoucí čtenářského klubu

 
 
     
 

Webdesign: