7ZŠ Kolín - Příměstský tábor školní družiny
 

V pondělí 2. července jsme se vydali na první výlet. Čekala nás cesta vlakem do Malešova. Vlak měl trochu zpoždění, ale nakonec vše dobře dopadlo a my jsme mohli vyrazit na „procházku“ z Malešova do Kutné Hory.

Cestou jsem pozorovali přírodu, viděli jsme novou hráz u Velkého rybníka, říčku Vrchlici, dozvěděli jsme se něco  málo o mlýnech kolem kterých jsme šli a o historii Kutné Hory. U chrámu svaté Barbory jsme si udělali přestávku na oběd a po obědě jsme si dali sladkou zmrzlinu na náměstí.

Před cestou autobusem zpět do Kolína nám zbyla trocha času i na dětské hřiště.

Počasí nám velmi přálo a všichni jsem si první den užili :).

 

D. Vobořilová a V. Veselá

 

Druhý den jsme v rámci příměstského tábora vyrazili autobusem na celodenní výlet na zámek do Zruče nad Sázavou.

Po svačině jsme si vyzkoušeli dovednosti rytířů v rámci zábavně-naučné stezky rytíře Miloty Kolowrata, potrénovali jsme např. střelbu z luku na cíl, hod sekyrkou, šplh či lov potravy. Poté jsme navštívili Vodácké muzeum, kde jsme si prohlédli sbírku kánoí a dalších vodáckých i historických pomůcek. Následoval oběd, před kterým jsme se vybláznili na houpačkách z kánoí.

V rámci výletu jsme také navštívili Království panenek. Nakonec jsme se v místní cukrárně osvěžili zmrzlinou a vyrazili zpět k domovu. Počasí bylo opět příjemné ?.

V. Hudcová a D. Vobořilová

Poslední den příměstského tábora nás čekala procházka Štítarským údolím do rodinného centra JAZZ v Radovesnicích I. První zastávkou byla louka ve Štítarech, kde jsme se nasvačili a zahráli hru Evoluce. Cestu do Radovesnic jsme si zpříjemnili další skvělou hrou, která se jmenuje ,,Bomba, potopa, nálet“. V rodinném centru jsme si pohráli a vytvořili originální květináče pomocí ubrouskové techniky. Po vydatném obědě od maminek jsme si odpočinuli při pohádce. Překvapením pro nás bylo malování na obličej. Před zpáteční cestou jsme se zastavili na dětském hřišti. Cesta do Kolína byla velmi krátká a my jsme se mohli těšit ze začínajících prázdnin ?.

  Veronika Veselá, Petra Mrzenová

 
 
     
 

Webdesign: