7ZŠ Kolín - Růstovka na Sedmičce
 

Projekt „Růstová skupina na základní škole II.“ funguje na naší škole již druhým rokem. Projekt je zaměřen na žáky s vývojovými poruchami učení a chování. Projekt se orientuje na výchovu k osvojení pozitivního sociálního chování, (což má za následek nápravu výchovně-vzdělávacích problémů), rozvoje osobnosti a zlepšení sociálního klimatu ve škole. Cílem projektu je vhodným způsobem naučit děti, u nichž hrozí nebezpečí disharmonického vývoje, dobře zvládat náročné životní situace. Projekt je podpořen z EU fondů.

Ve dnech 16.9. až 18.9. 2011 se kolínská růstová skupina setkala již po šesté s mosteckou růstovou skupinou, tentokrát v oblasti Českého Ráje v rekreačním zařízení Junior v Srbsku. Počasí bylo nádherné, takže jsme stihli návštěvu hradu Kost, zříceniny Trosky a nádherné Drápské světničky.

Samozřejmostí byly různé psychosociální techniky s jejich následnou reflexí, které byly dětem předkládány formou zážitkových her a jiné pohybové hry.

Další výjezd se bude konat první prosincový víkend a tentokrát vyrazí kolínská růstovka za růstovkou mosteckou do Krušných hor. Doufáme, že nás čeká hodně sněhu.

Václav Schön

 
 
     
 

Webdesign: