7ZŠ Kolín - Cvičení v přírodě
 

Na čtvrtek pátého října bylo naplánováno každoroční cvičení v přírodě. Většina z nás se moc těšila, jak si zaběháme v Borkách a splníme zajímavá sportovní stanoviště, nebo ta naučná, s prvky ochrany člověka za mimořádných situací. Vyzbrojili jsme se teplým oblečením, protože předpověď počasí nebyla příliš příznivá, ale bohužel ani to nás nezachránilo. Podzimní deštík by nám nevadil, ale jelikož se od rána „čerti ženili“ a kromě velkého lijáku foukal i nepříjemný vítr, musely naše paní učitelky sáhnout po „mokré variantě“ a improvizovat v budově školy.

V každé třídě probíhalo jedno ze stanovišť a my si tak postupně vyzkoušeli všechny zajímavé disciplíny.

Paní učitelka Cindrová odborně vysvětlila první pomoc a ukázala nám, jak se máme zachovat v případě úrazu nebo záchraně života.

S paní učitelkou Šmahelovou jsme se naučili odhadovat vzdálenost a používat pásmo. Dověděli jsme se, jak se vyměřuje trasa v terénu.

U paní učitelky Hrejsemnou jsme pracovali s mapou a poznávali turistické značky.

Paní učitelky Pešlová a Pecháčková nás pořádně zapotily a protáhly v pohybových aktivitách.

No a naše paní učitelka třídní, Kopáček- Hölzlová, nám vysvětlila, co je to evakuace a jak se máme chovat v případě ohrožení života. Předvedla nám, jak vypadá evakuační zavazadlo, co všechno do něj patří a ve skupinách jsme pak své načerpané vědomosti vyzkoušeli v praktickém testíku.

Za všechny se omlouváme vyučujícím a spolužákům druhého stupně, pokud jsme je v zápalu boje trochu rušili. Dnešní den byl ale tak super a plný zážitků, že to prostě potichu nešlo. Vůbec nám nevadilo, že venku leje a dopoledne všem rychle uteklo. 

Naše činnosti můžete prohlížet ve fotogalerii.

Za žáky čtvrtých a pátých tříd děti z V. A            

 
     
 

Webdesign: