7ZŠ Kolín - Projektový den dětí 1. stupně
 

Přestože ještě zimní olympiáda nezačala, my jsme ji s dětmi prožili již dnes  při projektovém dnu.

1. ročník – Po  rozdělení všech prvňáčků  jsme se sešli v kroužku v jednotlivých třídách a nejprve jsme se navzájem seznámili. Potom jsme si pověděli něco o historii OH , poslechli hymnu ČR a olympijskou hymnu a první hodinu jsme uzavřeli výrobou naší a olympijské vlajky.

Další hodinu jsme dělili různé sporty do jednotlivých skupin a skládali z písmen názvy sportů.

Po svačině jsme šli sportovat do tělocvičny a na závěr jsme si vystřihli a vybarvili brusli s bludištěm a zopakovali jsme si vázání tkaniček :-)

Projekt byl u dětí velmi úspěšný a určitě se dověděly spoustu nových informací.

2.a 3. ročník - Moc se nám líbila tajenka se sportovci, která nám vyšla šifrou z vypočítaných příkladů. Vyráběli jsme olympijskou vlajku a dověděli jsme se jména našich sportovců. Bavil nás biatlon a dověděli jsme se vše o starověkém Řecku, kde myšlenka Olympiády vznikla. Vyráběli jsme plakát, zvolili jsme si název našeho družstva  a  maskota a pak  jsme hráli turnaj ve florbale. Našli jsme si kamarády z jiných tříd.

Mě se projektový den moc líbil, nejvíc otázky, hokej a bludiště. Také se mi líbily skládanky. 

Líbilo se mi, jak jsme byli v tělocvičně a jak jsme skládali obrázky sportovců.

Bavily mě soutěže v tělocvičně i to, že paní učitelka nemusela nikoho napomínat.

4. a 5. ročník – Sice mě sporty moc nebaví, ale tento den mě bavil docela dost. Nejvíce mě bavilo hledání věcí na počítači nebo kreslení. 

Přišla jsem do školy a měla jsem trošku strach. Ale už ho nemám. Ve skupině jsme byly samé holky: Natálie Krupičková, Eliška Gandžalová, Nela Vlachová a já (Aneta Jančeková). Pracovaly jsme na projektu o krasobruslení. Moc mě to bavilo. 

Mně se to moc líbilo. Našel jsem si tady nové kamarády. Ale nejvíc se mi líbilo, jak jsme byli ve skupinkách a dělali jsme úkoly a počítali příklady. 

 

 
 
     
 

Webdesign: