7ZŠ Kolín - Přijďte mezi nás na 7. základní školu
 

Přijďte se svým dítětem 18. nebo 19.ledna 2007 k zápisu do první třídy na naši školu.

Děti se zde učí hrou a mají ze své práce radost. Při práci ve třídách je kladen důraz na individuální potřeby dětí. V době mimo vyučování je pro ně připravena bohatá nabídka zájmové činnosti v 26 kroužcích s náplní sportovní, estetickou, jazykovou, literárně – dramatickou…... Ve škole pracuje 5 oddělení školní družiny. Škola se připravuje na přechod na nový školní vzdělávací program. Ve škole máme některé třídy zaměřené na lehkou atletiku. Při výuce využíváme i počítače. Během školní docházky se žáci mohou zúčastnit mnoha výjezdů na školy v přírodě, lyžařský výcvik, výjezdy do zahraničí, výlety a exkurze.

Tady jsou zážitky dětí z 5.C. Podobné je to ale ve všech třídách.                                                  


Ve středu 29.11.2006 se u nás na škole uskutečnil „Den otevřených dveří“. Bylo to super! V 5.C jsme hráli hru na kompot. Víte, jak se ta hra hraje?
Tak tedy: rozdělíte se na skupinky (jablka, hrušky, třešně,…), jeden zbyde a všichni ostatní sedí na židličkách. Pak to nastane – ten, co zbyl řekne třeba „třešně“ a všechny třešně se musí vyměnit, a tak se to opakuje. Je to bezva hra.
Přišli se na nás podívat babičky ,maminky,tatínkové,tety,…..a při matematice nám pomáhali složit i obdélník.Celý den byl prima!
Kačka Poklopová, 5.C


Dopoledne se chodily do školy dívat maminky i babičky na své děti, jak se učí. Soutěžili jsme ve skupinách. Ve třídě 5.C jsme měli HV a měli jsme ukázat, jak se tancuje rokenrol.
Odpoledne měli službu žáci z různých tříd. Každý tam byl jednu hodinu a provázeli budoucí prvňáčky po škole.Děti si mohly i s družinou zasoutěžit. Na závěr si vybral každý dáreček, který jsme pro ně vyráběli.
Míša Chlumská, 5.C        

 
     
 

Webdesign: