7ZŠ Kolín - Sportovka : Atletické soustředění Čáslav
 

    První školní den jsme se sešli u autobusu, naložili všechny potřebné věci od batohůpo překážky a vyjeli směr Čáslav. Osádky pokojů  byly dohodnuty  v autobuse a tak ubytování v DM Střední zemědělské školy proběhlo rychle.Ani jsme moc nevybalovali a už jsme se přesunovali na atleťák, který byl vzdálen necelou čtvrthodinku . Vytvořené tréninkové skupiny se pustily do práce a každý ukázal, kolik sil mu zbylo po prázdninách.Teprve po obědě  jsme vybalili věci a zkontrolovali jak bydlí spolužáci a spolužačky.Odpolední trénink byl poznamenám zhoršeným počasím a rychlostní trojboj nebyl procházkou rájem.Večer jsme se podíleli na pravidlech  soustředění, které však nebyli schopni všichni dodržovat a tak se naše velení moc nevyspalo. Pravidla pak byla poupravena ku prospěchu všech.

Úterní ráno signalizovalo, že ani dnes počasí nebude ideální. Dopolední trénink zaměřený na překážky a hody byl střídavě přerušován dešťovou přeháňkou a po cestě domů nás napadly kroupy. Odpoledne nás čekal orientační závod „naštěstí´  tříčlenných hlídek a tak se na trase nikdo neztratil.Potom jsme fandili svým spolužákům, kteří se zúčastnili Velké ceny města Čáslavi a to ve dvou případech velmi úspěšně. Petra Sotonová obsadila druhé místo v běhu na 150 m a Matěj Šustr třetí příčku v osmistovce.

A je tu středa. Dopoledne jsme trénovali  na pěti stanovištích  - dálka, koule, překážky, výška,oštěp – za chladného počasí.  Odpoledne jsme navštívili Čáslavské náměstí a pak jsme měli možnost volby – atleťák, míčové hry nebo fotbalový zápas mezi Libercem a Čáslaví.. Přesto, že jsme několikrát zmohli, trénink jsme nevzdali.

Čtvrtek byl ve znamení „prší,prší jen se leje, na atleťák nepůjdeme“.Jenže naše velení nelenilo a zajistilo místní malou tělocvičnu .Kruhový trénink nám dal zabrat a ještě jsme otestovali sílu našich paží. Kluci shybovali a holky výdrž ve visu. Nejvíc shybů udělal Matěj Šustr, kterému konkurovala  Barča Skalníková, která jich vytáhla jen tak cvičně  jedenáct – prostě: gymnastka.Odpoledne pršet nepřestalo a tak jsme se rozdělili na dvě skupiny. Hrátky na schodech a turnaje  v přehazované a odbíjené vyplňovaly odpolední  program. Večer jsme unaveni padli do peří a kupodivu byl brzy klid.

 V pátek nás probudil opět déšť a tak nám nezbylo, než se zabalit a vrátit se domů.

Za všechny 9.A

 
     
 

Webdesign: