7ZŠ Kolín - Vánoční besídka ve IV.A
 

Cukroví a chlebíčky voní vůní vánoční. Všem dětem v tento den se sbíhají sliničky. A sliny se sbíhaly i nám, když jsme uviděli připravené cukroví.

Začalo to tak, že nám paní učitelka říkala o tom, jak dělali s minulou třídou besídky. Řekli jsme si, že si ji taky uděláme. Návrhy na pohádku byly různé. Třeba: Císařovi nové šaty, nebo Červená Karkulka, Romeo a Julie a Sněhurka a sedm trpaslíků. A právě tento návrh vyhrál.

Každý si připravoval ještě vystoupení mimo pohádku. Patřil mezi to zpěv, recitace, pantomima a tanec. A jen tak, aby jste byli v obraze, vám řeknu, že se konala 15.12.2009 v 15:30. A když jsme celou besídku natrénovali, tak se mohlo začít.

Ve třídě to vypadalo nádherně. Lavice byly okolo celé třídy a na nich svítily svíčky a vonělo cukroví. Jé, tam bylo hezky. Když rodiče přišli na naši besídku, byla jsem nervózní, protože jsem s Markem měla celý program uvádět. Prvně jsem měla zahrát na klavír Honzovi. A pak jsem hrála zlou královnu v pohádce a nakonec jsem řekla básničku. Besídku jsme uzavřeli písničkou Rampouch a anglickou koledou Chrismas.

Přišlo se na nás podívat docela hodně maminek, tatínků, sestřiček, bratříčků, babiček a dědečků. Všem se naše celá besídka líbila. Zbylo nám cukroví ještě na zítřek a pozítřek, a tak jsme si i my užili nádhernou besídku plnou štěstí, poučení, lásky a naděje.

Za žáky IV.A Aneta Mertová, Honza, Dan Bartoš a Adam Hruška

 

 

 
     
 

Webdesign: