7ZŠ Kolín - Užitečná beseda

10/01     Užitečná beseda

 

ODTEĎ SI BUDU DÁVAT POZOR ! ! !

            V pondělí jsme se přivítali v novém roce a v úterý nás (žáky 5. tříd) čekala beseda s panem Radkem Pospíšilem na téma   OSOBNÍ BEZPEČÍ DĚTÍ.

            Dvě vyučovací hodiny, kdy i ti nejživější vydrželi napjatě sledovat, byly plné v dnešní době tolik potřebných informací a rad, jak se bránit zneužívání a násilí, případně kde hledat pomoc.
            Vyjádření dětí po besedě mluví za vše :
            - … je dobré to ukázat. Nedovedla jsem si představit, že by lidé mohli takhle ubližovat.
Měl by to vidět každý. Určitě si teď po besedě budeme všichni dávat větší pozor, aspoň doufám.
            - …Beseda se mi moc líbila. U některých ukázek se mi chtělo plakat. Nechápu, jak můžou vlastní rodiče takhle ublížit vlastním dětem. Jsem moc ráda, že mám rodiče rozumné a nikdy na mě ruku nevztáhli. Kdybych věděla, že někdo někoho týrá, určitě bych mu dala číslo na linku bezpečí, nebo bych tam zavolala sama. Jsem moc ráda, že se beseda konala.
            - … Také se mi líbilo, že nám řekli o sexuálním násilí a ubližování, protože máme věk, kdy se to začíná dít. A nejvíce se mi líbilo, že nám řekli, jak můžou vypadat útočníci a také jak a čím se máme bránit. Podle mě byla ta beseda velmi užitečná a jsem moc rád, že byla.
            - … Beseda byla velice užitečná. Nejvíce mě zaujala obrana proti pedofilům. O různých věcech jsem ani nevěděl a z besedy jsem odcházel s plno novými radami, např. jak se bránit proti pedofilům i na internetu a mobilu…… Jsem rád, že beseda byla.
            … Beseda se mi moc líbila a hodně mi toho dala. Byl bych rád, kdyby byly další takové besedy.
            … Myslím, že se nám to hodilo do budoucna. Teď si budu dávat větší pozor. Ještě štěstí, že mám hodné rodiče, kteří mi neubližují.
            … Tato beseda byla moc … že jsem se prostě hodně naučila. Myslím, že jsme to všechno pochopili. Jsem ráda, že nám pan Pospíšil přijel ukázat, co a jak dělat. A doufám, že ještě přijede.
            … Už vím, že člověk, který vypadá nevinně, může ublížit a vím, jak se chránit.
            … Pro mě to bylo užitečné, protože jsem nevěděl, co mám dělat v okamžiku, kdy mě třeba někdo někam odvede. Hlavně jsem nevěděl, že jsou tak nenápadní !
            … Já si myslím, že je to dobrá věc pro nás, abychom se mohli ubránit nejhorším věcem, třeba přepadení a znásilnění. …. Určitě s sebou začnu nosit pepřový spray na obranu.
            … Beseda byla důležitá proto, abychom si dávali pozor na cizí lidi. A o každém problému bychom měli s někým promluvit !
                                                Všichni moc a moc děkujeme.
                                                                                                                                 žáci   5. B
 
     
 

Webdesign: