7ZŠ Kolín - Projekt ve 4.B

09/01     Projekt ve 4.B

 

Před Vánoci se uskutečnil ve třídě 4.B projekt s názvem Ovečka. Děti se dozvěděly nové informace o ovcích, jejich využití, životě i rodině, skládaly puzzle a dotvářely příběh. Také tvořily z vlny – dárek pro maminky k Vánocům – pletly šálu na hrábích. Pracovaly s velkým zájmem a odměnou jim byl jistě úsměv od maminky při rozbalení dárečku. Připojuji pár reakcí na projekt a jeden z příběhů.

Naďa Tomsová a děti ze 4.B

Nejvíce se mi líbilo, když jsme plnili různé úkoly a zaujalo mě pletení šály na hrábích. Moc mi to nešlo, ale pak jsem pochopila, jak se to dělá. Projekt byl super. Nejvíce se mi líbila práce s vlnou a skládání obrázku ovečky. Všichni z celé naší skupiny jsme spolupracovali a nehádali se. Dnešní projektový den se mi velice líbil.

Na louce se potkaly dvě ovce. Jedna byla huňatá a černá, druhá byla bílá a zrovna ostříhaná. Zastavily se u velké žluté květiny, čichaly k ní a povídaly si: „Ta krásně voní. Škoda, že nejsou dvě, abychom se obě najedly.“ Potom se rozhodly, že se jim květina tuze líbí a asi bude i velmi chutná. Počkají, až se rozmnoží a obě dvě si na ní pak pochutnají. Čekaly a čekaly, ale rostlinka stále nic. Ovce se na sebe večer podívaly a řekly: „Půjdem na pastvu a najíme se tam. Zítra se podíváme, jestli se nerozmnožila. A pokud ne, půjdeme jinam na nějakou jinou velikou louku a tam se velice a velice dobře najíme.“

Viktorka Neradová, Eliška Pavlíková, Lenka Černá, Vendy Nováková

 
 
     
 

Webdesign: