7ZŠ Kolín - Tajný výlet se školní družinou
 

Děti ze ŠD se sešly v sobotu 22.6. 2013 v 8 hodin ráno navzdory začínajícímu deštíku. Po rozloučení s rodiči si našly své místo v autobuse. Zatím netušily, kam se vydáme poznávat přírodu. Po několika hádankách přišly děti na to, že první zastávka bude v ZOO Chleby na Nymbursku. Tam nás už vítalo sluníčko a zářily i naše společné oranžové čepičky.

Po svačině jsme se vydali na prohlídku různých druhů živočichů. Děti se chovaly ukázněně a byly rády, že mohou některá zvířátka krmit a hrát si s nimi. Obdivovaly lamy, kozy, vepře, morčata, želvy, pávy, klokana, geparda, papoušky, dravce a shlédly i život ve včelím úlu. Akrobati – opičky sklidily jejich obdiv a potlesk. Nerady opouštěly ZOO, ale čekalo je ještě jedno překvapení.

Zážitky pokračovaly v parku zámku Loučeň po obědě. Děti se těšily na dětské labyrinty a příjemný chládek v parku. Ten celý obešly a splnily projití všech 11 druhů přírodních bludišť. Kromě radosti ze splněných úkolů se podívaly na svatbu na zámku a návštěvu zakončily očekávaným nákupem dárků pro rodiče.

Cestou zpět viděly z autobusu vesnice po povodních a pozorovaly protipovodňová opatření.

V Kolíně poděkovaly panu řidiči, rozloučily se se svými vychovatelkami a spěchaly se zážitky k rodičům.

Přejeme všem dětem mnoho takových podařených letních výletů.

Vychovatelky ŠD

 
 
     
 

Webdesign: