7ZŠ Kolín - Adaptační kurz žáků 6.ročníku
 

Hlavní náplní tohoto kurzu je vzájemné seznámení se žáků s novou třídní učitelkou, s novým a pro žáky nezvyklým prostředím druhého pavilonu naší školy a se zvyklostmi, které zde na žáky čekají.

Nováčkové nastoupili do třídy se směsí různorodých pocitů a nezodpovězených otázek – jací jsou noví učitelé, jaká je potřeba dodržovat pravidla, jak se k nám budou chovat starší žáci, zvládneme se za přestávku včas přestěhovat, najíst, odpočinout si, popovídat s kamarády a připravit se na další hodinu?

Na tyto i další otázky jsme si my, třídní učitelky společně se školním preventistou panem Schönem připravili odpovědi v podobě didaktických her a aktivit v adaptačním kurzu.

Nejprve jsme se vzájemně poznali – zjistili jsme, jaké milujeme hry, sporty, filmy a jídlo, jakou posloucháme hudbu, jak nejraději lenošíme a co zrovna čteme. Pak jsme každý nakreslili svoje jméno ve formě tagu – sprej nebyl, takže nám vystačily pastelky a fixy. Zvolili jsme třídní pokřik a domluvili se na zvláštní prezentaci třídy -  její formu neprozradíme, prozatím to zůstane naším tajemstvím! Dále jsme při hře Klíče zjistili, že je opravdu důležité táhnout za jeden provaz a pomáhat si navzájem.

Druhý den programu se konal v přírodě a my jsme vyhráli báječné počasí. Zahráli jsme si fotbálek, zasoutěžili v hodu na cíl, zjistili, že v případě nouze dokážeme kamkoliv přenést i jakkoliv objemné zraněné spolužáky, zvládli jsme se s úsměvem zúčastnit všech her, které pro nás paní učitelky připravily a paní učitelky zas výměnou zvládly vyslechnout všech asi tři sta vtipů, které jsme jim převyprávěli…

Věříme, že i další čtyři roky budou fajn!Třídy VI. A a VI. B

 
     
 

Webdesign: