7ZŠ Kolín - Projektový den "Co už umíme" pro žáky 1.stupně
 

Ve čtvrtek 3.března 2016 bude projektový den. Děti budou pracovat v dílnách různého zaměření podle svého výběru a svých zájmů. Ve všech dílnách si procvičí své znalosti napříč všemi předměty (český jazyk, matematika, informatika, člověk a jeho svět, výtvarná výchova, člověk a svět práce). Budou se učit spolupracovat s ostatními kamarády ze školy, kteří mají podobné zájmy.

Děti 1.ročníku budou od 8 do 11:40 hodin pracovat v dílně Jak Křemílek s Vochomůrkou  šili kalhoty – (1. hledání pohádkových postav, 2. hádání spisovatele, 3. informace o vosách, 4. poslech pohádky a práce s textem, 5. “šití” kalhot, 6. počítání knoflíků)

Pomůcky: psací potřeby, nůžky, pastelky

Děti 2. – 5.ročníku budou od 8 do 12:35 hodin pracovat a poznávat nové spolužáky. Vybranou dílnu nahlásí svému třídnímu učiteli, který je do ní zapíše. V každé dílně bude 22 dětí, vždy 5 – 6 z jednoho ročníku. Vybírat můžete z těchto dílen:

Žijeme se zvířátky 

Pomůcky: penál, kufřík na Vv, encyklopedie zvířat, ptáků, ryb  (co kdo má), obrázky zvířat, zmizík

 

Tajuplná knihovna – Máš rád záhady, pátrání v minulosti a chceš se něco nového dozvědět? Potom se přihlas do dílny „Tajuplná knihovna“

Pomůcky: psací potřeby, pastelky, fixy a kufřík s výtvarnými potřebami

 

Strasti a slasti " Otce vlasti" - Projekt na téma 700. výročí narození Karla IV. – V dílně se dozvíš  zajímavosti o významné osobnosti našich dějin Karlu IV. např. kolikrát byl ženatý, jak se jmenovaly jeho ženy, které stavby nechal postavit, kolik let uplynulo od jeho narození, přečteme si některou pověst z doby Karla IV., vyrobíme  korunovační královskou korunu, sestavíme jeho rodokmen a myšlenkovou mapu aj.

Pomůcky: psací potřeby, pastelky, fixy, nůžky, lepidlo, můžeš přinést encyklopedie, obrázky a knihy o Karlu IV.

 

Na kterém stromě jsme vyrostli? – Kdo je příbuzný. Strom našeho rodu.

Pomůcky: psací pomůcky, pastelky.

 

Ztratil se pes             

Pomůcky: vystříhané obrázky psů z časopisu nebo starého kalendáře, psací a kreslící potřeby, nůžky, lepidlo, kalkulačku, knihu, kde hlavním hrdinou je pes, žáci 4. a 5. třídy slovník AJ, plyšového psa.

Pokud máš fotku se svým psem, přines nám ji, prosím, ukázat.

Vypátrej: Kolik korun stojí různé krmení a potřeby pro psy.

 

Pohádková škola 7. základní

Pomůcky: barevné papíry, nůžky, lepidlo, psací potřeby.

 

 Loutky nálad - V průběhu projektu vytvoříme loutky, které dále využijeme v příbězích a situacích, ve kterých budeme pracovat s konkrétními náladami a pocity.

Pomůcky: látky, provázky, vlna, vata, špejle, karton, fixy, tužky, nůžky, pastelky, vodovky (penál a kufřík). Můžete si přinést i jiné věci, které využijete při tvorbě loutek podle vaší fantazie.

 

Čarodějnice v pohádkách

Pomůcky: Tempery, paleta, štětce, stužka na svázání lexikonu, 5ks eurofolie, nůžky, psací potřeby, podle možnosti pohádka, kde vystupuje čarodějnice

 

Jaro je tu

Pomůcky: sešit, psací potřeby, encyklopedie

 

Letem, světem – Cesta po zajímavostech naší planety i mimo ni

Pomůcky: penál s pastelkami, nůžky, lepidlo

 

Rady babičky kořenářky

Pomůcky:  psací potřeby, pastelky, nůžky, lepidlo, sáčky s kořením, bylinkový čaj, hrneček a lžičku, zajdi do knihovny a obstarej si informace o léčivých bylinkách např. knihu Bylinkový receptář, kalendář Bylinky, atd. 

 

Skřítkovy hrátky

Pomůcky: psací potřeby, pastelky, voskovky, vodovky, tempery

 
     
 

Webdesign: