7ZŠ Kolín - Beseda se sledge hokejisty
 

V úterý 15.3.2016 nás navštívili zajímaví hosté. Byli jimi sledge hokejisté Jiří Raul a Zdeněk Šafránek. Sledge hokej je hokej upravený tak, aby ho mohly hrát osoby s postižením dolních končetin.

Po krátkém přivítání a představení začali žáci pokládat otázky, které si připravili. Týkaly se především života lidí s postižením, vyrovnání se s úrazem, který oběma hráčům změnil život, a bezpochyby sportu, kterému se věnují. Odpovědi, které slyšely, žákům přiblížily, jak se žije lidem na vozíku nebo s protézou, ale hlavně jim pomohly pochopit, že úrazem život nekončí a je na každém, jak se bude jeho život dále vyvíjet. Oba dva jsou totiž zářným příkladem toho, že postižení není překážkou a díky sportu, kterému se věnují, mají příležitosti, které málokoho z nás v životě potkají.

Po povídání si žáci mohli na vlastní kůži vyzkoušet hokejovou výstroj a také, jak nesnadné je udržet rovnováhu na saních, na kterých se sledge hokej hraje, nebo výbavu potřebnou na box. Na rozloučenou dostali žáci podpisy a měli možnost se s reprezentanty ČR vyfotit.

Dnešní beseda byla pro všechny velmi příjemná a všichni jsme si to moc užili.

Mgr. Julie Hykšová a žáci IV.C

 
 
     
 

Webdesign: