7ZŠ Kolín - Bezpečnost silničního provozu ve IV. A
 

Ve čtvrtek 30. března nás navštívila, jako tradičně, na naší škole Ing. Zikudová, která má na starosti dopravní výchovu dětí v našem městě. Přednáška byla zaměřena především na chodce a cyklisty, tudíž na nás, malé účastníky silničního provozu.  První část se nesla v duchu povídání a sledování poutavých videí, která byla zajímavě zpracována právě pro náš věk. 

A pak to vypuklo. Čekal nás test.  V druhé části besedy jsme tedy s hrůzou zjistili, že máme ještě co dohánět a hodně se učit, abychom mohli získat průkaz cyklisty. Test totiž nedopadl příliš lichotivě a výsledky byly jen průměrné. Nás to ale neodradilo a moc jsme si povídání užili. Nejvíce nás bavila poslední část přednášky, která byla věnována dětskému zádržnému systému a v závěru i crash videím. Z některých opravdu mrazilo a možná jsme si včas uvědomili, jak moc důležité je se před jízdou připoutat.

I když nebyly výsledky testu na jedničku, odměnu jsme si ale vysloužili od paní Zikudové, která nás opravdu moc a moc chválila, jak jsme byli aktivní, hodní a pozorní a odměnila nás reflexními samolepkami. Paní učitelka třídní na nás byla patřičně hrdá. To bylo vidět. Hlavně jsme rádi, že jsme svým vzorným chováním dobře reprezentovali školu.

Už se všichni moc těšíme na dopravní hřiště.

Kluci a holky ze IV. A 

 
     
 

Webdesign: