7ZŠ Kolín - Šestajovické čokoládové tvoření
 

Blíží se Velikonoce, a tak jsme se vydali do Šestajovic. Tentokrát jsme ale nezamířili do dílny svíčkárny, nýbrž za čokoládou. Netrpělivě jsme očekávali datum 10. 4. Ani dospat jsme nemohli. Hned po příjezdu nás vůně zavedla na správné místo, kde se nás ujaly příjemné pracovnice čokoládovny. Od A do Z nám vyprávěly vše o čokoládě. Při tom jsme sledovali televizní obrazovku a svačili.

„Hurá, jdeme tvořit“, ozvalo se za chvíli a první parta šla na to. Část dětí si zdobila velikonoční tvary barevnou čokoládou, někteří si lili čokoládu do formičky a zdobili si ji kokosem, lískovými či vlašskými oříšky, drceným karamelem, mandličkami nebo sušenými jahodami. Za chvíli jsme se vystřídali a netrpělivě čekali na další výměnu. Čokoláda nám tuhla doslova pod rukama a naše výtvory byly opravdu povedené. Svůj um si vyzkoušely i naše paní učitelky. Užili jsme si spoustu legrace. Své výrobky jsme si zabalili do krabičky a do sáčku, nakoupili si další sladké dobroty, hrníčky a plyšáky a vyrazili do zahrady za zvířátky. Jaro je v rozpuku, a tak malinké přírůstky selátek a kůzlátek byly úžasné. Navíc nám přálo počasí a krásný sluneční den se přímo nabízel využít ho v přírodě.

Vyrobeno, zabaleno, pohlazeno, pobaveno a hurá zpět do školy na odpolední vyučování. No, hurá to moc nebylo, ale i tak to byl další super den našich dvou tříd.

Děkujeme všem zaměstnancům za ochotu a trpělivost, našim třídním učitelkám za příjemnou a krásnou exkurzi.

                                                                                                           Děti ze IV. A a IV. C a jejich třídní učitelky  Pavlína Kopáček-Hölzlová a Markéta Pešlová

 
 
     
 

Webdesign: