7ZŠ Kolín - Mléko a my

23/10     Mléko a my

 

Do projektu Mléko a my 2017 se na naší škole zapojilo s očekáváním a nadšením 137 žáků 1.-3. ročníku.
Během projektu se žáci na základě získaných či vlastních informací seznámili s důležitostí mléka jako složky stravy v našem životě a jeho vlivu na náš organismus.
Projekt byl zaměřen jak na aktivity dovednostní, poznávací, tak i praktické - s cílem osvojení, třídění, zpracování a následnou prezentací tématu pracovních skupin či vlastní.
Všichni žáci pracovali napříč celým spektrem výukových předmětů. Tématicky  jsme zabrousili nejen do předmětu Člověk a svět, ale také matematiky, českého jazyka, pracovních činností, VV a dalších.
Žáci se v různých blocích seznámili s tématem a cílem projektu, prezentací formou videa - kde a jak se mléko upravuje. Další témata naší práce se týkala složek mléka, jeho historií a výrobou některých produktů dříve a nyní, zpracováním a úpravou. Ti mladší si pak postavili celou mléčnou farmu a uspořádali ochutnávku mléčných výrobků a některých novinek, připravili jednoduchý pokrm z mléka.
Některé aktivity žáků byly prezentovány v prostorách školy pro ostatní spolužáky.
Projekt byl velice kladně hodnocen a činnosti se všem líbily.

Poděkování patří nejen dětem za jejich velké zaujetí a pracovní nasazení, ale i kolegům učitelům za jejich profesionální, kvalitní přípravu.


Za EVVO Mgr. Cilová Eva

 
 
     
 

Webdesign: