7ZŠ Kolín - Vánoční zpívání v kostele sv. Bartoloměje
 

Je čas adventní a předvánoční atmosféra nás jako každoročně přivedla na tradiční zpívání do kostela sv. Bartoloměje.

Pilně jsme všichni trénovali, nacvičovali a čtvrtek 14. prosinec se stal dnem našeho velkého vystoupení. Mezi některými panovala trochu tréma, ale dobrá nálada a pohoda nám pomohla ji překonat.

Nejdříve vystoupily děti ze II. C pod vedením paní učitelky Mgr. Evy Konvalinkové, které zazpívaly své dvě písničky. Po nich nastoupil náš mladší pěvecký sbor 1. stupně pod vedením učitelek paní Mgr. Pavlíny Kopáček-Hölzlové a Mgr. Ivety Hrejsemnou, která tento sbor doprovodila na klávesy. Jejich temperamentní vystoupení veselých písní rozproudilo publikum a vykouzlilo úsměv na tváři návštěvníkům všech věkových kategorií. A že jich letos bylo opravdu hodně. Několik společných písní pak pozvalo na pódium starší pěvecký sbor 2. stupně, který vede paní učitelka Mgr. Šahira Al Midani. Jejich pásmo komornějších a tradičních koled zase ohřálo u srdce.

Koncert zakončila žákyně 9. ročníku Martina Brhlíková svým nádherným sólem.

Všichni naši účinkující si vystoupení náramně užili a udělali vše proto, aby se zpívání líbilo.

Krásnými tóny vánočních písní jsme si připomněli, jak je důležité se na chvíli zastavit a zamyslet se nad nejkrásnějšími svátky v roce.

Děkujeme našim pedagogům za přípravu koncertu, školní družině za výrobu dárečků pro hosty, vedení školy za podporu, panu faráři za propůjčení nádherných prostor kostela, panu Linkovi za nazvučení celého programu.

Děkujeme i všem příchozím, kteří se na nás přišli podívat.

Přejeme nádherné a klidné Vánoce 2017, hodně štěstí, zdraví, pohody a těšíme se v příštím roce zase na shledanou!

                                                                                                                    Žáci a žákyně obou pěveckých sborů

 
 
     
 

Webdesign: