7ZŠ Kolín - Zprávičky ze školy v přírodě V. A
 

Zatímco jste si vy ostatní užívali prodlouženého víkendu, naše třída v pondělí vyrazila na svou vytouženou školu v přírodě – prozkoumat kraj Blanických rytířů. 

V pondělí jsme se zabydleli a vydali se na první procházku. Po večeři jsme si zahráli několik her, splnili první vědomostní test a po večeři si každý z nás nakreslil svůj erb. Pak jsme se připravili na den „D“.

V úterý nás totiž čekal náročný výšlap na horu Malý Blaník a Velký Blaník s rozhlednou, až do Domu přírody, což je vlastně takový skanzen tohoto kraje. Cesta byla velmi náročná, přes kopce a srázy, kde jsme plnili úkoly stanovené naučnou stezkou. Oporou v náročném výšlapu nám byl Petr, manžel naší třídní učitelky a především paní zástupkyně Hovorková s manželem, kteří nás přijeli navštívit a pomohli nám zhostit se pro nás tak těžkého úkolu. Za to jim mnohokrát děkujeme. 24 km dlouhou náročnou trasu s převýšením přes 324 metrů jsme nakonec s úsměvem zdolali a vystoupali na Velký Blaník, nacházející se ve výšce 638 m n. m.. I když někteří z nás překonali své hranice, po večeři nás únava přešla a ještě jsme s vervou sportovali. Hráli jsme vybíjenou a ostatní míčové hry. Přicházející únava nás neodradila a s napětím jsme sledovali hokejový zápas mezi našimi a švýcarskými hokejisty na MS v Dánsku. Infarktový zápas nakonec zvládlo dokoukat pouze sedm dívek, ale stálo to za to. Vítězství našich jsme náležitě projásali.  Po té jsme okamžitě padli do postele s očekáváním, co nám nachystá další den. S určitostí už ale víme, že je to tady super.

Dobrá nálada, krásná příroda a naše báječná třída jsou zárukou úžasného zážitku ze školy v přírodě.

Zdravíme všechny rodiče, učitele, spolužáky.

Žáci V. A se svou třídní učitelkou Mgr. Pavlínou Kopáček-Hölzlovou a jejím manželem Petrem

 
 
     
 

Webdesign: