7ZŠ Kolín - Spisovatel Martin Vopěnka v našem čtenářském klubu
 

Toto úterý jsme si opět v našem čtenářském klubu užili báječných zážitků a dojmů ze setkání s panem spisovatelem Martinem Vopěnkou.

Na začátku besedy nám vyprávěl o tom, jak strávil poslední měsíc v Nepálu. Dozvídali jsme se o životě tamních obyvatel, jejich typických zvycích…..

Dále nám povídal o zážitcích ze severního pólu, kde byl se svým kamarádem cestovatelem. Zároveň nám líčil i tamní způsob života nebo přežití bez mytí a hygieny s minimálním množstvím potravin.

Byli jsme zaskočeni, neboť náš způsob života je velmi výrazně odlišný. Vysvětlil nám rozdíly mezi způsobem života tam a tady. Dále i klady a zápory naší i tamní civilizace. Vypravování bylo velmi poutavé a zážitkové.

Pak jsme si poslechli tři ukázky z jeho knihy „Spící město“, které nás všechny nadchly. Promlouvali jsme o chování hlavních hrdinů z této knihy a srovnávali jsme se my sami, jak bychom v některých situacích asi reagovali. Bylo zajímavé poslouchat názory našich čtenářů, kde se výrazně projevily jejich charakterové vlastnosti i odlišnosti.

Beseda nás natolik zaujala, že jsme si některé knižní tituly pana spisovatele ihned zakoupili. Všem čtenářům doporučujeme si je přečíst.

Přejeme všem krásný a klidný předvánoční čas.

za žáky ze čtenářského klubu Mgr. Elen Jouzová

 
 
     
 

Webdesign: