7ZŠ Kolín - V. A na Karlštejně

07/12     V. A na Karlštejně

 

Mnoho dní jsme se moc těšili na naši vánoční exkurzi. Konečně nastal den „D“ a čtvrtek 5. 12. byl tady. I když jsme vstávali do mrazivého rána, nic nás neodradilo a v 7 hodin jsme vyrazili na Karlštejn.

Po dvou hodinách jízdy jsme se ocitli na místě a vyrazili směr betlémy. Prohlídka betlémů byla zajímavá a vyprávění o nich velmi poutavé. Všechny se nám moc líbily a dozvěděli jsme se mnoho nových informací. Třeba to, že nejmladšímu betlému je 80 let a ten nejstarší je 300 let starý. Nakoupili jsme suvenýry a nemohli se dočkat tvoření z marcipánu.

To bylo úplně super, naše výtvory byly opravdu až neuvěřitelné a nechtělo se nám skončit. Jenže materiál došel, a tak jsme se vydali na výšlap k hradu do voskového muzea. I tady jsme nemohli zapomenout na útratu a za poslední kapesné nakoupili dárky pro své nejbližší. Nejprve nás čekalo panoramatické kino a shlédnutí osmiminutového filmu, který nás doslova pohltil. Byla to prostě nádhera.

Poslední prohlídkou bylo voskové muzeum, kde jsme nejen obdivovali dokonale vytvořené postavy a jejich věrné detaily, ale také jsme si s paní učitelkou popovídali o dějinách a historii, o které jsme se už učili. No, a dokonce padaly i jedničky.

Závěrem prohlídky jsme se společně zasmáli u zábavných zrcadel, kde se naše obličeje a postavy měnily v pěkně komické figury. Paní učitelka nás nemohla odtrhnout a než jsme pak dorazili k autobusu, čas na hodinách nás šokoval. Z Karlštejna jsme odjížděli o hodinu déle, než bylo v plánu. Vůbec nám to ale nevadilo, i když nás celý den doprovázel pěkný mrazík. Všechno to tak hrozně rychle uteklo a v půl čtvrté jsme v pořádku zastavili před školou. 

Děkujeme panu řidiči Josefovi Stoupovi za opatrnou jízdu a milá slova.

A také naší třídní paní učitelce Pavlíně Kopáček Hölzlové a jejímu manželovi Petrovi za super předvánoční atmosféru. Celá exkurze pro nás byla velkým zážitkem.

 
 
     
 

Webdesign: