7ZŠ Kolín - Cvičení v přírodě
 

Dnes jsme se všichni vydali na cvičení v přírodě s prvky ochrany člověka za mimořádných situací.

Ráno to vypadalo, že bude pěkná zima, ale sluníčko se na nás nakonec smálo celé dopoledne.

Před odchodem ze školy jsme si pustili film, kde jsme si zopakovali všechna důležitá telefonní čísla pro případ, kdybychom se ocitli v nějaké mimořádné situaci a hrozilo nám nebezpečí.

Pak následoval poplach, který ale nebyl opravdový. Jen jsme si ve třídě zkusili, jak rychle a bezpečně bychom opustili školu, kdyby bylo třeba…

Pak jsme vyrazili směrem Kmochův ostrov, kde jsme měli připravena různá stanoviště – obratnost, hod na cíl, přenášení zraněného, co si máme dát do evakuačního zavazadla (a co to vlastně vůbec znamená ), poznávání rostlin a plodů,… a na závěr byl vytrvalostní běh.

Shodli jsme se pak ve třídě, že ten se nám asi líbil ze všeho nejvíc.

A co se nám nelíbilo? Snad jen, že ten super den moc rychle utekl .

děti ze II. C

Ráno na nás začínalo vykukovat sluníčko, a tak jsme se všichni těšili na prima den.

První aktivita, zdravověda, se konala ve třídě, kdy nám paní učitelka ukázala nějaká videa o první pomoci. Povídali jsme si o krvácení, vyzkoušeli jsme si    obvázat rány a také prakticky nacvičili stabilizovanou polohu.

Před devátou jsme vyrazili s paní vychovatelkou do Borků.

Tam jsme začali přespolním během. Potom jsme vyrazili po trase podle mapy a plnili různé úkoly z tabulí naučné stezky, odhadovali vzdálenosti, házeli míčkem na cíl.

Při zpáteční cestě  jsme společně plnili obratnost.

Jako poslední stanoviště jsme absolvovali evakuační zavazadlo, o kterém jsme si společně povídali a vše si prakticky ukázali.

Celý den se nám líbil a moc nás to bavilo.

děti z V. A

 
     
 

Webdesign: