7ZŠ Kolín - Městská policie ve škole
 

Dnes, ve čtvrtek 11. 11.  2021, přišli příslušníci Městské     policie Kolín do školy mezi žáky 1. tříd.    Paní  Helena Honkiszová a pan  Zdeněk Hrubý vysvětlili dětem,    co obnáší práce městského policisty a někteří z nás  se   na   chvilku     stali policisty. 

Moc hezky nám připomněli, jak se máme chovat na chodníku, silnici, jak předcházet nebezpečí. Vysvětlili jsme si společně pravidla, která musíme dodržovat nejen venku, ale i doma. Řekli jsme si, proč je důležité dodržovat předpisy.  Jak předcházet nebezpečí. Na koho se obrátit, dojde-li k  našemu ohrožení nebo jsme svědky nějaké vážné události, nehody, požáru, napadení a podobně. Zopakovali jsme si důležitá telefonní čísla. Prozradili nám indicie, podle kterých si budeme čísla dobře pamatovat. Zopakovali jsme si společně linky tísňového volání.

Viděli jsme krásné představení o tom, jak se chovat při setkání s cizím člověkem. Společně jsme pak hráli pohádku   O neposlušných kůzlátkách.

Vyzkoušeli jsme si také, jaké je to být v poutech a  mohli jsme si obléknout uniformu strážníka Městské policie.

Bylo to příjemné a poučné setkání.   

Víme, že musíme být opatrní nejen na sebe, ale i na kamarády a všechny kolem nás.                A pokud uvidíme někoho v  nesnázích,  už víme jak se zachovat.

Děkujeme za příjemné dopoledne a mnoho nových zážitků.

 

žáci I. A a I. C a jejich třídní učitelé

Mgr. Radek Holovský, Bc. Jana Hozmanová

 
 
     
 

Webdesign: