7ZŠ Kolín - Kroužek robotiky

28/02     Kroužek robotiky

 

Kroužek robotiky

V  naší škole byl v  tomto školním roce zřízen kroužek robotiky a věnujeme se v  něm různým zajímavým činnostem. Za pozornost určitě stojí například programování, což je velice široká oblast s  nesčetnými možnostmi. Nejprve jsme si vyzkoušeli programování na papíře. Přemýšleli jste třeba někdy, kolik úkonů musíte udělat, než si uvaříte čaj? Když jsme toto zvládli, pustili jsme se do programování formou specializovaných her, jako je třena RunMarco nebo Robomise.

 Také samotné sestavování a práce s  roboty je sice někdy náročná práce, ale velmi zábavná. Jsme vlastně badatelé, kteří pracují nejen podle návodu, ale již zkoušíme sestavovat i své prvotiny robůtků. Tyto stromečky pak můžeme ovládat manuálně, a to ve variantě bez motorku i s  motorkem anebo také pomocí digitálního zařízení jako je počítač nebo iPad.

Kroužek robotiky je účinným nástrojem, jak prohloubit znalosti a dovednosti žáků v  logickém uvažování, hledání a testování různých postupů řešení daného problému vzhledem k  okolnostem vybrat ten nejvhodnější postup. A pokud se něco nepodaří, snažit se nalézt chybu a opravit ji. A to se nám myslím s  úspěchem daří.

Do budoucna bychom se rádi zlepšili v  programovacím jazyku a tím i zdokonalili práci s roboty, abychom se mohli účastnit i nějaké soutěže.

 

RNDr.   Jana Horáková

 
 
     
 

Webdesign: