7ZŠ Kolín - Výlet III. B

16/05     Výlet III. B

 

10.května 2022 jsme byli na výletě na zámku Loučeň. Byli jsme na prohlídce a provázel nás tam průvodce. Dozvěděli jsme se, že nějaká jídla se jmenují cibule, jahoda, hruška a to už bylo v jídelně a mohli jsme si také sednout na židle u jídelního stolu. Potom jsme navštívili hudební salonek a Martička nám zahrála na piano. Hrála i Ela a Amanda.

Potom jsme byli v labyrintech a byl tam dokonce klokaní labyrint. Nejvíce se mi líbily všechny labyrinty a také závěrečná soutěž. Do Kolína jsme se vrátili v 15 h.

                                                                                   Kateřina Šmolíková,  3.B

Zámek byl moc krásný!  Prošli jsme 13 labyrinty a našli jsme velký labyrint, kde jsme měli soutěž. Můj tým byl na 3. místě. Dozvěděli jsme se , že na Loučni je druhý největší křišťál. Nejvíc se mi líbilo, že je tam 13 unikátních labyrintů a jak nám pán kníže vysvětloval jaký mají význam ovoce a zelenina.

Ke škole jsme přijeli v 15 hodin a protože se nám to velmi líbilo, tak jsme na závěr výletu zatleskali.

                                                                                     Filip Pinkas, 3.B

Pan průvodce nás vzal do kuchyně a také do jídelny, kde jsme si mohli sednout ke stolu. Pak nás vzal do Čínského salónku a tam byla křišťálová koule, pak jsme si prošli ložnici s knihovnou. Byli jsme také v hudebním salónku, kde byl pan ladič a dovolil nám zahrát na piano. Marta nám zahrála Buráky. Byla tam také kašna, kde jsem si hodila 5 Kč na památku.  Nakonec jsme si šli koupit upomínkové věci. Asi nejvíc se mi líbilo, jak jsme byli v  labyrintech. 

                                                                                  Ela Herzigová, 3.B

 

 
     
 

Webdesign: