7ZŠ Kolín - Historická Praha na vlastní nohy
 

Dne 25. 10. se naše třída rozjela poznávat historii, o které jsme si začali povídat již ve čtvrtém ročníku.

Protože se nám historie moc líbí a baví nás, tak jsme chtěli vše vidět na vlastní oči. Počasí nám od rána opravdu přálo. Cesta  se trošku prodloužila, ale nakonec jsme se dočkali a na zastávce u Hlavního nádraží Praha    jsme vystoupili.

Zaskočil nás pražský hustý ruch i provoz. Ale než jsme se stačili rozkoukat, už jsme šlapali směrem k  Václavskému náměstí. Obchody i podchody nás bavily. Dále jsme prošli na náměstí Staroměstské, kde jsme si prohlédli Orloj a pak úzkými uličkami s  bohatou architekturou okolo Divadla Lucie Bíle až ke Karlovu mostu. Bylo tam opravdu velmi rušno, spousty cizinců, ale i dalších škol a školiček. Před věží u Karlova mostu jsme se chvilinku zastavili a dále pokračovali přes celý most. Moc se nám líbily    sochy i krásný slunný výhled na Vltavu. Kráčeli jsme mezi ostatními směrem k  Nerudově ulici, kterou jsme vyšli až na prostranství před Pražským hradem.

Užívali jsme si nádherného výhledu na celou Prahu, ale než jsme vkročili na prostranství před Chrámem sv. Víta, Vojtěcha a Václava, museli jsme projít kontrolou, která nás opravdu zaskočila. Byli jsme vpuštěni na krásné prostranství sídla pana presidenta. Pak jsme šli na prohlídku toho nádherného Chrámu sv. Víta, Vojtěcha i Václava. Byl to pro nás nepopsatelný zážitek.

Druhou stavbou byla Bazilika sv. Jiří. Dojmů jsme měli moc. Těšili jsme se na Zlatou uličku, ale bylo tam tolik moc návštěvníků, že jsme se sotva prodrali ven.

Po zámeckých schodech jsme sešli až ke stanici Malostranská a pak pěšky  na autobusové nádraží Florenc, kde jsme se moc rádi usadili do autobusu a jeli nazpátek směr Kolín.

Exkurze se nám moc líbila, ale rádi bychom se na ta krásná místa podívali znovu, třeba s  rodiči. 

Doporučujeme  tento krásný zážitek všem. 

žáci V. A s třídní učitelkou Mgr. Elen Jouzovou

 
 
     
 

Webdesign: