7ZŠ Kolín - Studium na BPA

15/11     Studium na BPA

 

Práce Policie ČR a studium na Bezpečnostně právní akademii v  Praze

Nejen dobří holubi se vracejí, ale i bývalí žáci nás čas od času přijdou navštívit, aby se nám pochlubili, jak se jim daří.

Dne 14. 11. k  nám zavítala Kristýna Honcová, studentka druhého ročníku Bezpečnostně právní akademie v  Praze, aby nám se svou kamarádkou Aničkou Tomáškovou, rovněž studentkou, představily svou vysněnou školu. Kristýna je nadšená sportovkyně, milovnice psů a koní, což mimo jiné může při studiu na BPA uplatnit. V  budoucnu by chtěla pracovat jako psovod. Anička se pro práci u PČR prý narodila a bude pokračovat v  rodinné tradici.

Žáci osmých a devátých ročníků se dozvěděli, co musí udělat proto, aby byli na podobnou školu přijati, a čím se budou během čtyřletého studia zabývat. Že se tam studenti nenudí, bylo zřejmé po výčtu předmětů, které se učí.

Zajímavou přednášku doplnila paní nprap. Russová, která pracuje u PČR již mnoho let. Vysvětlila dětem podmínky přijetí k  Policii, popsala různá oddělení a činnosti, které vykonávají. V  neposlední řadě připomněla dětem nutnost trestní bezúhonnosti.

Žáci si měli možnost prohlédnout služební výstroj, obtěžkat si vestu a prohlédnout štít, který při své práci používá pořádková policie. Závěrem mohli nahlédnout do služebního vozidla, kterým se doufejme, nikdy opravdu nesvezou.

 

Děkujeme paní Russové a děvčatům za milou návštěvu a doufáme, že jim splní jejich profesní sny.

 

Mgr. Martina Chlupáčková

 
     
 

Webdesign: