7ZŠ Kolín - Osazování truhlíků
 

Ve středu jsme byli celá třída s paní učitelkou v obchodním domě Futurum. Zúčastnili jsme se soutěže o nejkrásnější květinový ostrůvek, na kterou nás přihlásila naše paní učitelka Naděžda Tomsová. Do truhlíků jsme zasazovali kvetoucí kytičky.

Dostali jsme prázdné truhlíky, zeminu v pytlích, rostlinky v květináčcích. Rostlinky byly různých barev a druhů – narcisy, hyacinty, sedmikrásky, petrklíče a macešky. Sami jsme si donesli konvičku, lopatičky a různé ozdoby na dekoraci truhlíků. Sázeli jsme po dvojících a já jsem byla s Kateřinou. S květinami se nám pracovalo dobře. Celkem jsme udělali 33 truhlíků. To byla fuška, ale zvládli jsme to. Moc nás to bavilo a i já jsem měl z této práce dobrý pocit. Ke květinkám jsme na ozdobu přidávali ještě větvičky kroucené vrby, mušle, hlemýždí ulity a ozdody z keramiky od kamarádů z 5.B.

Teď naše kvetoucí truhlíky budou zdobit několik týdnů chodby obchodního domu a budou všem připomínat, že už je jaro. Je to hezká živá výzdoba.

A za naši snahu bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo vyhrát, tedy získat co nejvíce hlasů od všech návštěvníků Futura.

 

Markéta Jílovská, Kateřina Nováková, Daniel Zborník za 4.C

 
 
     
 

Webdesign: