7ZŠ Kolín - Exkurze do Prahy

21/10     Exkurze do Prahy

 

Celá třída jsme si vyrazili vlakem do Prahy. Trasu, kudy jsme chtěli jít, jsme plánovali ve škole. Každý žák z naší třídy si měl doma připravit informace o místě, u kterého jsme se zastavili. Třeba Staroměstské náměstí, Karlův most, Pražský hrad…

Cestou z vlaku jsme šli přes Václavské náměstí na Staroměstské náměstí se zastávkou u orloje. K orloji jsme přišli před desátou hodinou. V 10 hodin orloj začal ukazovat představení 12ti apoštolů. Postavy vrtí hlavou, žehnají rukou. Kromě apoštolů můžeme vidět i Smrtku, Lakomce nebo kohouta. Zakokrháním kohouta končí celé představení. I když jsem Pražský orloj viděl mnohokrát, vždy se na toto představení moc těším.

Pak jsme se přes Karlův most vydali na Pražský hrad a zahlédli výměnu stráží. Měli tmavě modré uniformy a měli na nich různé odznaky.

Po zámeckých schodech jsme sešli dolů.

Chodili jsme dost dlouho a na konci jsme se stavili na výstavě MINERALIA. To bylo úplně ze všeho nejlepší. Mám moc ráda minerály a tam jich bylo hafo. Např.: křišťálové koule (jedna dokonce za 1 250 000,-). Výstava se mi líbila, koupila jsem si na památku kamínek. Pak jsme šli na nádraží a jeli jsme vlakem zpátky domů do Kolína. Byl to moc hezký den, exkurze se nám velmi líbila.

žáci 5.C a Mgr.Naděžda Tomsová, třídní učitelka

Protože nám i počasí přálo, máme krásné fotografie jako je tato

 
 
     
 

Webdesign: